Jump to content

890

Član
 • Content count

  144
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

890 last won the day on April 13

890 had the most liked content!

Community Reputation

81 Tryhard

Recent Profile Visitors

250 profile views
 1. Cry me a river

  Dve od skoro
 2. Cry me a river

  Progetto Ace
 3. Raduje me

  Red je bio da i ja zavrsim ove misije. Nisam ni ocekivao da cu zavrsiti vec jednostavno igrao.
 4. Selidba i internet

  Obzirom da zivim u kuci koja ima tri stana: jedan tasta, jedan ja (tj moja zena ako me izbaci) i surak. Koristimo Radius Vector (od skoro u vlasnistvu Telekoma) obzirom da ima i Sport Klub i Arenu od sportskih kanala. Kod taste se nalazi kablovski modem preko koga dobijamo net i TV. Na taj modem sam spojio tastin WiFi ruter sa koga ona dobija net na jednom desktopu i ima svoj WiFi net. Lan kablom sam povezao na njen ruter svoj ruter sa koga dalje imam dva desktopa i TV kao i svoj WiFi. Brzina je 75/5. Sve sljaka normalno bez problema. Duzina kabla od tastinog rutera do mog je 25m i morao sam uzeti kvalitetniji kabal ali to i nije neka investicija obzirom da po pola placamo usluge provajdera. Naravno u podesavanjima mog rutera stoji da moj desktop mora imati minimum 10/2 brzinu da me ne bi zezali moji klinci kada skidaju nesto preko torrenta ili kada ostali gledaju online filmove i serije. Zasto sve napisah. Jedna opcija ti je da uradis nesto slicno meni i da od caleta pustis Lan kabal do tvoje kuce. Druga opcija ti je da nadjes internet provajdera koji ce tebi uvesti tvoj net na caletovo ime obzirom da se plac racuna kao jedan kucni broj a provajderima i nije bitno u koju ce od dve kuce da uvedu internet na placu. Pretpostavka je da se plac /broj vodi na tvog oca.
 5. Raduje me

  Ili neces ili ne zelis da prihvatis cinjenice. Nije moguce da svi imaju 53% WR. I nije moguce da svi poboljsaju dmg za 50%. Nedostaje protivnickog HP za takvo nesto. Oni sa vise skila uhvate veci procenat nanetog HP iz protivnickog poola HPa i zbog toga su uspesniji dok oni sa manje skila ne stignu. To ne znaci da su debili kako ti kazes. Sve sto si naveo za Progeto su cinjenice. Ali to nije dovoljno da taj tenk bude OP ocigledno jer rezultati koji se postizu sa njim ne govore u prilog tome da su te karakteristike koje si naveo dovoljne da bi se sa njim postigli bolji rezltati od Defendera. I to u celom rasponu igracke populacije. Od debila do unicuma. I to su cinjenice hteo ti da ih prihvatis ili ne.
 6. Raduje me

  Objasni mi onda na najprizemniji moguci nacin mogucnost da prosek pobeda svi igraca bude recimo 53%. Ili da uzmemo mogucnost da jedna ekipa ima 100% pobeda i da pobedjuje non stop u cisto tier X partijama gde kao protivnike ima 15 tenkova sa 2k HP. Kolika bi im prosecna steta bila? Na drugo pitanje si vise puta izneo svoje misljenje nepotkrepljeno cinjenicama i niti jednom nisi objasnio kako to da i unicumi postizu bolje rezultate sa defenderom nego sa progetom.
 7. Raduje me

  Obzirom da upadam u grupu prosecnih igraca ("debila") koja ima prosek od jedva 2-2,5k dmg po partiji sa 268 V4 (i generalno desetkama od koji sa nekima nemam ni 2k) i jedva 50-51% WR po partiji sa destkama molim te da me kao izuzetno jedinstvena (unicum) osoba i igracina prosvetlis za dve stvari: - Ako je prosecan HP tenkova na tier X nesto vise od 2k HP koliki bi prosecan HP nanete stete trebao da bude za prosecnog igraca uzevsi u obzir da igra i protiv nizih tirova a ne samo sa destkama? Ako prosecno 1-2% partija zavrsi kao nereseno koliki bi prosecan WR trebao da bude kod igraca uzevsi u obzir i nebitnu stavku kao matematika? - Ponovo ti postavljam pitanje: Ako unicum igraci sa 60% WR imaju skok broja pobeda za 5% sa defenderom a 3% sa Progetom sa kojim tenkom vise uticu na partiju u odnosu na svoj prosek? Uzmi u obzir da je WR kod istih tih unicum igraca koji imaju ukupan WR 60%: sa Defenderom 65% a sa Progetom 62%.
 8. Raduje me

  Uporno ti navodim da Unicum igraci imaju veci skok WR sa Defenderom nego sa Progetom a ti navodis rezultate koje postizu oni koji su prosek tj po tebi botovi. Ili hoces da kazes da obicno igraci sa 1,1k ili 1,2k imaju obicno prosek 60% WR pa ja gledam pogresan deo tabele? I kako to da ti je statistika tenkova nebitna da ocenis da li je tenk bolji (OP) ili nije, a statistika igrac ti je bitna da procenis ko je dobar, prosecan (bot) ili los (ne znam kako tek losije igrace nazivas)?
 9. Raduje me

  Sve stoji sto si napisao. Nemam Defendera ali mnogo bolje igram sa Progetom nego sa IS-3 koji je uporediv u nekom dozivljaju u partiji. Po meni je tenk OP ako celoj populaciji igraca daje mogucnost da cesce pobedjuju tj da imaju znacajno bolji WR u odnosu na prosek. Medjutim ako pogledas one gore dve tabele videces da Defender daje veci boost WR-u celoj igrackoj populaciji, cak i veoma dobrim-unicum igracima. Prilicno veci nego Progeto. Ako Defender daje unicumu sa preko 60% WR boost od 5% a Progeto 3% lako dodjes do zakljucka koji tenk je OP. Ja ne znam na koji drugi nacin da se objektivno ustanovi sa kojim tenkom se postizu bolji rezultati. Subjektivan osecaj sta se kome vise svidja bih ostavio po strani.
 10. Raduje me

  Da hocu da kazem da je Defender veci OP od Progeta jer statistika kaze tako. Igrac sa 55% WR ukupno sa Progetom stize do 58 a sa Defenderom do 60. Igrac sa 60% Wr ukupno sa Progetom uspeva da stigne do 64 a sa Defenderom do 67. Igraci sa tim WR definitivno nisu botovi, dok je kod botova jos veca razlika. Tebi je licno Progeto bolje legao ali to ne znaci da je veci OP od Defendera.
 11. Raduje me

  Hoces da kazes da to sto ti imas visok WR i WN8 govori da i nisi neki igrac?
 12. Raduje me

  To sto je tebi licno bolji Progeto ne znaci da je svima ocigledno. Statistika kaze da Defender svima donosi benefit sto se tice procenta pobeda. Od botova do unicum igraca. Sto ga stavlja u kategoriju OP tenkova.
 13. Raduje me

  Jeste definicija OP tenka ali samo u rukama dobrog igraca za razliku od Defendera koji i u rukama totalnih noobova daje veci VR u odnosu na prosek. Vidi na slici da tek posle WR od 50% tenk pocinje da odskace od referentne krive dok u rukama prosecnog igraca postizu se i prosecni rezultati. A vidi za Defendera. Kod svih igraca je WR veci za par procenata, kakav god igrac bio.
 14. not enough XP

  Nema na cemu.
 15. not enough XP

  To znaci da si skupio ukupno 40 053. Tu prati napredak u istrazivanju. Kada skupis ukupno 164 700, podloga broja gde je crvena strelica ce biti svetlo zelena i moci ces da istrazis tenk.
×