Jump to content
Search In
 • More options...
Find results that contain...
Find results in...

Paprone

Član
 • Content Count

  217
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25

Paprone last won the day on November 19 2019

Paprone had the most liked content!

Community Reputation

92 Tryhard

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Paprone

  Raduje me

  Viđu Zagreba, viđu,viđu,...svaka čast (Kolinda ostala u prašini ).
 2. Paprone

  Raduje me

  Ušao na WoT nalog danas posle više meseci da vidim šta ima za novogodišnje praznike, kad ono poklon za "8 godina službe" premium TD VII-tier super hellcat i gomila drugih sitnica, pa jel ima ko da mi napiše kakav je tenk i nešto više o njemu?
 3. Glupo je kupovati (zbog ovog starog od 2GB) novi modul od 2 GB, jer ćeš popuniti sve utore na matičnoj ploči sa manjim kapacitetom nego što matična verovatno podržava (obično podržavaju 16 GB, 32 GB i više). Bolje izvadi tih 2 GB viška i ostavi 8GB (2x4GB) a kada budeš u prilici, kupiš još 2x4GB. 8 GB je sasvim dovoljno za potrebe koje si naveo a i više.
 4. Tako je, evo ja ću malo da pojasnim za one koji to ne znaju ako dozvoljavate. RAM memorija od pre jedno 15 godina (možda i više, ne sećam se više) radi u dvokanalnom sistemu protoka podataka, jednim kanalom podaci se uzimaju iz HDD-a ili SSD-a onom količinom koliko imate GB RAM-a u jednom kanalu i brzinom koju ima ta memorija (n.p.r. 4GB na 1333 MHz) i idu prema procesoru na obradu a drugim kanalom se iz procesora vraćaju u HDD ili SSD koji mora imati (taj drugi kanal) ne samo isti kapacitet RAM memorije nego i brzinu znači isto 4GB na 1333 Mhz. U suprotnom (kao u ovom slučaju od 10 GB) dolazi do zagušenja protoka podataka a u slučaju da moduli RAM memorije nisu iste brzine, BIOS će automatski smanjiti brzinu svim modulima RAM memorije na onu brzinu koju ima najsporiji modul. Isto tako, brzina RAM memorije treba da bude usklađena (manja ili ista) sa brzinom magistrale procesora, ako je magistrala procesora max 1666 Mhz, nepotrebno je bacati novac na skuplje module RAM memorije čija je brzina veća (n.p.r. 1866 MHz ili 2400 MHz) jer će ih procesor spustiti na brzinu svoje magistrale. Ako prilkom samostalne nadogradnje i kupovine pojedinih komponenti vodite računa o ovome, računar će vam biti mnogo kompaktibilniji i raditi brže za od prilike nekih 10%.
 5. Laptop HP AMD Ryzen QC R5-3500U/8GB/512 SSD/Radeon Vega 8 za 59.990 din
 6. Evo jedan primer za WoT sa integrušom intel HD 620 s tim što ovakonfiguracija ima 12 GB RAM-a i i3 procesor a znamo da se WoT mnogo oslanja na procesor, tako da mislim da bi bolja kombinacija bila neki quad-core sa 8 GB RAM-a a istom ovom integrušom HD 620. Evo sa AMD Vega 8
 7. Pa Dražo nemaš laptop sa nezaviskom grafikom a da je i malo pristojna ispod 90000, e sad, ja sam razumeo da je razbio laptop pa da bi laptop ponovo hteo i da kupi, neverujem da bi nazad u Nemačku vraćao desktop računar sa svim delovima. Ove integruše, intelova HD 620 i AMD-ova Vega 8 sa jačim procesorima, tu prvenstveno mislim na njihovu keš memoriju, 8 GB rama i SSD-om bi mogla da potera i neku igru.
 8. Dell-u svaka čast, ja imam Dell-ov monitor i to je super kada su u pitanju desktop računari, jer kupuješ deo po deo u zavisnosti koliko kad imaš novca, međutim marka Dell vuče veliku cenu zbog kvaliteta monitora i na laptopovima se to odražava kroz ostale komponente a što se vidi iz ove konfiguracije, znači i3 procesor dual core, duplo manje keš memorije samo 4MB, SSD duplo manjeg kapaciteta samo 256 GB, danas je to jako malo ( nije ni 512 GB nešto posebno ali ipak...) a sve za cenu od 68.000. Pa onaj ASUS-ov što sam postovao za 69.000 sa i7 quad-core 8 MB keša, 512 GB SSD i 8 GB rama-a je daleko jači i to za doplatu od 1.000 dinara.
 9. Ako je laptop u pitanju ( ako sam dobro razumeo ) ovde imaš neke ponude u tom cenovnom rangu: https://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari.html?p=1&price=50000-80000 A od tih ponuda za 60.000 ja bih izabrao ovaj ( svega ima u proseku, ne sviđa mi se jedino što je CPU AMD-ov jer se oni više greju a u laptopu je to još više izraženo, sa druge strane, izrada je HP-ova i ako neko to može kvalitetno da reši su oni ) : https://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-hp-15-db1102nm-sivi-15-6-fhd-amd-ryzen-qc-r5-3500u-8gb-512-ssd-radeon-vega-8-8658788.html Ono što mi je zapelo za oko je ovaj, koji je skuplji za 10.000 ali je bolji za 30.000 (da se tako izrazim) : https://www.winwin.rs/laptop-i-tablet-racunari/laptop-notebook-racunari/laptop-asus-x509fa-wb711-sivi-15-6-fhd-intel-qc-i7-8565u-8gb-512gb-ssd-intel-uhd-620-8658739.html
 10. Paprone

  Vicevi

  Došao čovek sa posla i pita ženu: - Šta ima za ručak? - Nema ništa. - Pa ni juče nije bilo ništa? - Pa skuvala sam za dva dana.
 11. Pa da, to upravo i proizilazi iz ovog što sam napisao, jer da je drugačije, rejting bi mi verovatno sada padao ( ako je nalog "zaleđen" tj ako se na njemu se ne igra ). Mislim da je igra danas u mnogo većoj meri " lutrija na sreću " i mnogo je manje lične kontrole na dešavanjima u bitkama, mislim na random bitke. Kod svih koje poznajem, bilo stvarno ili virtualno a koji igraju i dalje ( i mnogo su bolji i upućeniji u igru ), vidim drastičan pad u igri tj da nisu čak ni na nivou na kom su oduvek bili.
 12. Neverovatna činjenica koja govori o tome kako sada stvari stoje u vezi WoT-a je ta, da s`vremena na vreme pogledam WN8 rejting ( i ako ne igram ) i skoro svaki mesec-dva taj rejting bude veći za dva-tri poena.
 13. Paprone

  Status report

  Wot igram samo na novogodišnje praznike da otvaram poklone, kitim jelku i vidim deda mraza. Tokom ostalog dela godine povremeno igram WoWS, nekako mi je opuštenija i normalnija igra. EDIT: Zanimljivo je to da nikada nisam obrisao WoT za sve ove godine, bez obzira na prekide, ne igranje i razočarenja, osim naravno kada sam rušio i ponovo instalirao windows, navika valjda, ipak je to još malo pa skoro decenija vezanosti za nešto. Jbt to je 10 godina života, kad pogledam na druge stvari, dvoje dece koja sada idu u školu sam dobio za to vreme, tri automobila sam promenuo, itd, itd...
 14. Eto, znao sam da sam nekog zaboravio, i to još @Pips-a !!! Naravno druže da to važi i za tebe.
×
×
 • Create New...