Jump to content

Paprone

Član
 • Content count

  160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Paprone last won the day on December 17

Paprone had the most liked content!

Community Reputation

73 Tryhard
 1. WoT Tenkisti - exposed

  Prilično škrto ove godine, 4-5 vrsta premum tenkova u opticaju, većinom V-tier, primer na 200 kutija.
 2. Promene u 2019

  Evo, i to je taj famozni MM koji oni kao hoće da reše kroz neke nove kombinacije brojeva tiera a to što je jedan tim osrednji a u drugom 2 Defendera (u vodu) + 3 Scorpiona G + 2 Progetto 46,...(ostali im ni ne trebaju u timu), to je kao OK i to se ne računa u balans timova, pa pička im materina bezobrazna, Tigra II u ovom okruženju neću ni komentarisati.
 3. Promene u 2019

  Slažem se da gold granate nisu problem u igri ali mislim da statistiku igrača ne možeš koristi ni kao mali deo nekog merila i time braniti stav o gold granatama. Ko god od igrača WoT-a ima i malo nekog motiva za igru, samo da se čuva u bitci, da ima oči i da pogodi dva puta (a toliko vremena u bitci će mu HP tenka omogućiti), biće od prilike "žutać". Zato mislim da je ogromna većina ovih crnih i crvenih igrača, individue koje besciljno ulaze u bitku i nije im stalo ni do pobede, ni do svih ostalih parametara u bitci, nego samo do druženja i zajebancije ili jure za misijama i prebacuju se iz tenka u tenk. Oni ne da ne stavljaju gold granate, nego ne nose ni popravke, ni prvu pomoć jer nemaju zarađenog kredita ni tenk da poprave posle bitke ili su neka deca koja probaju sve onako bez veze, tako da mislim da ta grupacija ne može da se uzima u bilo kakve ozbiljne analize u igri. Ja nemam šta kome od vas ili nekom drugom da se opravdavam zašto i koliko koristim gold granate. Svi znamo čitati i pročitati kolika je probojnost nekog topa na određenom tenku koji vozimo u odnosu na MM u bitci koja nam je dopala i u skladu sa tim, idu i gold granate, to je jednostavno. Ja ne želim da kažem da ih koristim malo ili puno, samo ovoliko ili samo onoliko, koristim ih onoliko koliko moram u datoj bitci i situaciji i u odnosu na moj skill (ako hoćete iskreno) a da nisu toliko skupe, verovatno bih sa njima gađao i vagone, autmobile i ostalo što recimo smeta za vidik.
 4. Promene u 2019

  Nisam dovodio premium tenkove u vezu sa procentom pobeda. Procente pobeda sam spominjao u kontekstu MM-a u random bitkama a za premium tenkove sam rekao (i mislio) to, pošto su namenjeni između ostalog i za grindanje posade, kada želite da izgrindate novu posadu i krenete n.p.r. od 80% osnovnog iskustva, to vam je sasvim dovoljan hendikep a ne još da ti tenkovi budu dosta slabiji od svog tiera a takvih tenkova ima mnogo, tj ogromna većina. Jednostavno, ti tenkovi se ne mogu zvati premium tenkovi samo zbog iskustva i kredita koje će potencionalno osvojiti, ako uspeju koga probiti sa svojim vrljavim topovima i sranjima od standardnih granata. Velika je razlika da li neki premium tenk probija sa običnom granatom ili ne i koji procenat ostalih tenkova u svom MM-u probija, 10%, 20% ili 70% svih ostalih tenkova. Premium dani ti daju sigurnih 50% kredita i iskustva u svakoj bitci a u većini premium tenkova ti daju 50% probojnih tenkova u svom tieru i niže, koje ćeš sresti opet u 20% bitaka i sve ovo pišem ponavljam zbog zarade, iskustva i grindanja posade a ne WR-a, i mnogi premium tenkovi zbog toga su premium samo na papiru, to nije u redu. Zato kažem da bi svi premium tenkovi trebali biti isti po tom kriterijumu a ne da u tieru VIII, jedan bude Defender a drugi da bude IS-6, niti Defender treba da bude OP premium, niti IS-6 govno premium tenk.
 5. Promene u 2019

  Sad kad smo poceli diskusiju o svim aspektima igre, da napisem sta mislim i o premium tenkovima. Mislim da bi premium tenkovi ipak trebali biti nesto bolji od ostalih u svom tieru, ne bas OP ali ipak malo jaci jer u suprotnom, ne opravdavaju naziv premium tenka niti njegovu cenu u goldu ili novcu. Osim nekoliko predhodno nabrojanih premium OP izuzetaka, vecina premium tenkova su daleko slabija od svog tiera a idu i u +2 MM. Ako uzmemo u obzir jednu od njihovih glavnih namena a to je i grindanje posade, samim tim ste vec dovoljno oslabljeni a sa druge strane trebalo bi sa njim i extra da zaradite. Nasuprot toga u igri postoje obicni tenkovi sa kojima mozete mnogo vise zaradjivati sa premium nalogom.
 6. Promene u 2019

  To bi moglo kada bi ubacili tenkove do tiera 12. Ovako sada kao sto si naveo ne moze jel bi morali izbaciti sve desetke, devetke i osmice kod artija i druge tenkove kod ostalih kategorija. EDIT: A cimi mi se da bi igraci vise voleli da i vide novije tenkove (tier XI i XII) amera, rusa, nemaca...nego nove grane svedjana, poljaka, ceha.
 7. Promene u 2019

  Da, i ovo za artiljeriju sam zaboravio, pogotovo kada su one jos i top tier, tad nema goreg. Losi dani sa artiljerijom su poceli one godine, kada su je ubacili i u vise tere sve do tiera X. Ne secam se najbolje ali mislim da su tada artiljerije u bitkama bile zastupljene samo kao +2 tier kao i lajtovi koji su isli u +3 tier. To je sad ne moguce obnoviti zato sto i jedna i druga vrsta vozila imaju svoje desetke, tako da sta god radili sa artiljerijom uvek ce biti trn u oku ( bar meni).
 8. Promene u 2019

  Meni bi isto najbolje rešenje za igru (a sa najmanje posla), bilo svođenje MM-a na -1/+1 tier, to već godinama priželjkujem samo zbog toga da se smanji uticaj lutrije na ishod bitaka u randomu i poveća uticaj pojedinca u timu od 15 raznih individua ili onih igrača koji se u igri "samo zabavljaju bez ikakvog cilja" . Ne kažem da samo topove treba menjati, treba menjati gotovo sve za taj nerf gold granata (a i bez njega, igra je zrela za generalku), ali sam spomenuo topove u kontekstu sugestije na "učenje slabih tačaka i nišanjenja". Ta vremena su odavno prošla, jer nije samo probojnost ta koja je sporna, nego i preciznost kod većine topova a u sprezi sa današnjim RNG-om, učiti nišaniti i pamtiti slabe tečke kod "milion tenkova" je gotovo nemoguća misija. Čak mislim da je WG svesno išao na obezvređivanje te nekadašnje odlične strane u igri, da bi približio igru širim masama igrača. Kad jedan Tigar (131) sa svojom 88-com ima neprecizan top, dugačko nišanjenje (za svoj tier) i malu probojnost (na dmg smo navikli da je osrednji), šta dalje pričati. P.S: "Ko o čemu, vojnik o skraćenju", ....ja o tigru 131, duša me boli zbog njega.
 9. Promene u 2019

  Mislim da gold granate nisu glavni uzrok ovome što pišeš, nego pojava OP tenkova koji ili imaju prejake topove sa običnim granatama ili upravo prejake oklope.
 10. Promene u 2019

  - Slažem se u većini sa predhdonim komentarom i takođe mislim da opet u većini navedenih stavki idu u pogrešnom smeru. - Ranije sam bio protiv gold granata ali posle zadnjih nekoliko godina kada su uveli dosta OP tenkova i kojekakvih "gmazina", gotovo većini topova smanjili probojnost, preciznost, punjenje a nove tenkove uskladili upravo zbog potrošnje gold granata, igra za mnoštvo tenkova bi bila ne igriva. To znači da bi probojnost topova kod mnogih tenkova morali promeniti jer mnogi nemaju baš nikakvu probojnost bez gold granata, pogotovo se to odnosi na tenkove ispod VII-VIII tiera, na koje više WG ne obraćaju pažnju. Kao korisnik gold granata, mogao sam primetiti da one ne samo da imaju manju probojnost na većim udaljenostima, nego da imaju i veći RNG (od ovog od 25%) za pogotke i rikošete, tako da mislim da su već sada dovoljno nerfovane a neverujem da će probojnost običnim granatama povećati jer bi to bio ogroman posao. Zaključak, još veća upotreba gold granata ako ne i stalna (jer će praviti manje dmg-a), što upravo ima konta efekat nego što je za očekivati. - Protiv sam uvođenja novih tenkova (pogotovo celih novih grana ili nacija) jer već sada, sa ovim ukupnim brojem tenkova je teško napraviti balans između dva tima u randomu. - Uvođenje više vrsta MM-a, samo će još više pogoršati situaciju u randomu, jer će smanjiti postotak da vam se MM posreći a i sa RNG-om od 25%, kao što kaže @Scotman, igra će biti obična partija pokera, ko šta izvuče. Ovo moje mišljenje odnosi se samo na random bitke.
 11. WoT Tenkisti - exposed

  Jbt, stvarno loše, pa ni golda nisi dobio za te pare koje si dao za kutije.
 12. WoT Tenkisti - exposed

  Pa od prilike tako. To je da kreneš igranje tenkova "300 iz mesta".
 13. WoT Tenkisti - exposed

  Ovi što menjaju acount za kutije i mole, imam utisak da su neka deca i to jako mala, treći-četvrti osnovne ali ako nisu, onda nemam reči. Pa šta bi ja tretebao tražiti za moj acount iz 2011, ne dirnut, ne rerolovan, naslagano na njega sve ove godine, premium tenkova od tiera II do tiera VI ili VIII, golda, kredita, sad i 5.000 bonova, bustova i svega ostalog.
 14. A Well-Deserved Reward

  Sada je moda u WG da igrači voze "svoje nacionalne" tenkove, neki su stvarni a većina izmišljeni, da tako kažem, oni prvobitni u igri iz WWII su otišli u istoriju i za WG, uopšte ih nisu prilagodili novim uslovima i tenkovima, pogotovo posle pojave japanaca a kasnije i svih ostalih i pogotovo na nižim tierima IV-VIII. Za par godina će tu "modu" verovatno proširiti do kraja sa mađarskim, rumunskih i još kojim tehnološkim stablom, uglavnom nije ostalo još mnogo ovih većih nacija.
 15. A Well-Deserved Reward

  - Ma razumem ja da je se WG morao distancirati od istorijijskih karakteristika da bi mogao ubaciti još tenkova u igru (prototipovi, projekti i nacrti), donekle to i podržavam, ali ako su napravili premium tenk koji po njihovim rečima služi za farmanje kredita, onda mu nemoj sjebati bar top, sa čime da farmam kredite, sa pređenom kilometražom od 25-30 km/h? Ne da ne može nikoga da probije u svom tieru, nego i teškaše u V-tieru (koje sam do sada video samo nekoliko puta) a ne još u +2 tieru gde ga MM baca u 80% slučajeva, svaka partija u proseku u minusu od 10.000 do 20.000 i preko toga. To je moja glavna zamerka a ako tome dodam da se taj tenk kupuje samo za novac i to u posebnim specijalima, poput Defendera ili Scorpiona G i ostalih OP "miljenika" a ovamo mu sjebano sve, počevši od topa koji em ne može da probija, em neprecizan, mala brzina granate, pa do celog tenka i kupole. Ja uopšte ne mogu da mu nađem neku dobru karakteristiku koju bi forsirao u bitkama. - Na kraju sam morao da ubacim moju staru posadu od 5 skilova, poboljšanu ventilaciju, i sve u fulu, da probam popraviti bar statistiku i da ga onda ostavim negde u ćošak garaže da skuplja prašinu. Ovo je ujedno i konstatacija i odgovor na to, kako se sa njim može grindati nova posada - NIKAKO !!! - Što se tiče svega ostalog u igri, sve mi je OK mada me već dužo godina muči pitanje, da li su tekstualne karakteristike tenkova, jednake i programsko podešenim karakteristikama u toku odigravanja bitaka.
×