Jump to content

Paprone

Član
 • Content count

  199
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Everything posted by Paprone

 1. Nervira me.

  Što se tiče muško-ženske zastupljenosti na poslu, to je se kroz godine civilizacije jasno samo od sebe iskristalisalo i tako je kako jeste. Ja mogu samo da napišem da sam iz svog iskustva od preko 25 godina rada na raznim poslovima, kako u socijalizmu tako i u kapitalizmu video da 80% žena ne pokazuje onu zaiteresovanost za posao, koju muškarci imaju a samim tim toliko su malo i posvećene poslu, pogotovo ako iza neke njihove odluke, trebaju čvrsto stati i biti sigurne u to. Ovo se odnosi na poslove koji ne spadaju u tipično "ženske poslove". Jednostavno, i muškarac i žena imaju svoju prirodu koja kod većine utiče na odnos prema poslu. Ako bi na neki posao koji nije tipično ženski (a nije recimo ni rudarski) zaposlio 50% žena i 50% mukaraca, samo bi njih 10% žena bilo zainteresovano da se potrude, da dalju bolje rezultate i bilo spremno da se takmiči sa muškarcima u ostvarivanju boljih rezultata. Tako da ovaj današnji (manji) procenat žena koje rade na "univerzalnim" poslovima je odraz same ljudske prirode i prakse koja se pokazala kroz godine. U vezi svega ovoga, kako bi žena koja se školovala za vojsku, vremenom dogura do čina pukovnika, generala (radi ravnopravnosti i ostalog što traže) i dobije komandu nad jednom većom formacijom u bitci, kako bi donosila odluke i da li bi mentalno bila spremna na gubitke u ljudstvu od 45% ili neki drugi odnos radi ostvarivanja zadatka? Kako bi reagovala i kako bi donosila odluke pod pritiskom, recimo da je komandir vatrogasaca i da treba da pusti da nekoliko beba izgore da bi mogla ostalu decu da izvuče? itd, itd....
 2. Film, serija koju bi preporucili, tj. gledate.

  Evo za tenkiste dva dobra filma, priča je o Kobalanovu (imate verovatno dosta njegovih medalja u WoT-u), ceo film sa prevodom na youtube: takođe, ima i novi film T-34, premijera je bila pre dva meseca, nema da se skine ali ima za gledanje na sajtovima online, evo nekih scena iz filma:
 3. Vicevi

  - Ciga: Jeli bre brate, gde se kod žemskih nalazi ono što se liže, sisa...onaj klitoris, napred ili pozadi? - Napred. - Pppp, - Pa šta je? upita ga brat ciga. - Ja sam onda lizo hemoroid.
 4. Nervira me.

  Ja ne bih za ovakve stvari na balkanu krivio samo medie, ljudi su ti koji to prate i gledaju. Pitaše pre nekako američkog ambasadora u vezi media a on jednostavno odgovori: "pa nemojte ih gledati, pa će im gledanost pasti a samim tim i finansiranje i tako će bankrotirati" - racionalno razmišljanje normalnog čoveka u normalnoj zemlji sa zdravim kapitalom. Bez obzira što ne volim američku spoljnu politiku (naročito prema nama), čovek je dobrano u pravu. Pa narod prosto GUTA sve ove farme, parove i ostalo. Razumem da rts ne može bankrotirati jer je na državnom budžetu ali bar ova ostala privatna govna od media (pink, happy, studioB i slične) mogli bi preskakati i time im smanjili gledanost a ono suprotno, upravo je kod njih gledanost najveća, upravo su oni ti koji prikazuju mržnju, šund, laži i ove rijalitije a većina naroda je prosto gladna toga jbg, tako da ono...ovo je jednostavno prostački i necivilizovan narod i pitaj boga dokle će tako biti. Da zlo bude veće, svake godine se broj normalnih i kulturnih smanjuje jer odlaze preko, tako da se prostakluk, nekultura i mržnja samo povećava a mediji samo serviraju ono što je većini po ukusu.
 5. Nervira me.

  Dobićeš batina i u Crnoj Gori, pametni odavno ne letuju ni u Hrvatskoj ni u Crnoj Gori (što reče Rale, idu tamo gde je civilizacija). Samo, ni je to kraj i ono najcrne, uskoro ćemo se i u samoj Srbiji (Hrvatskoj) međusobno tući i ubijati, ovde na prostorima bivše SFRJ je nastala "Sodoma i Gomora", nema morala, civilizacijskih normi, časti, pravde, istine....,treba tačno baciti nuklearku i napraviti veliku rupu, pa da se jadransko more lepo proširi do granica Mađarske, Austrije, Rumunije i Bugarske, i bude neke koristi od ovog prostora. EDIT: ... i ono kad nam kenjaju kako smo ekonomski zaostali za evropom 50 godina... Ma mi smo mentalo zaostali za evropom bar 200 godina, samo to niko ne spominje!
 6. Šta trenutno slušate?

  "warriors...come out to play-ee-ay"
 7. Koje ste članove foruma sreli u randomu?

  Mislim da si pogresio. Bojan je sa nickom 8OJ4N a ovo je neki lik sa nalogom iz 2013.
 8. WoT Tenkisti - exposed

  20.12.2018 - 21.12.2018, kucao se kod SANTAMOUSE i još jedan drugi kod. Totalno glupo i bez veze od WG-a da kod traje jedan ili dva dana i ja sam go propustio što povremeno i igram a verujem i mnogi drugi.
 9. WoT Tenkisti - exposed

  Pa upravo tako kao što si i napisao, gotovo sve ima "pristojno" i to iz ugla gledanja igrača "unicoma" kao što si ti (koji i sa sranjem od tenka izvuku maximum), iz ugla prosečnog igrača kao što sam ja i mnogih ostalih, sigurno nije Defender i tenkovi slični njemu, tako da bi takvi igrači, odnosno većina (o kojoj sam i pisao) doživela blago razočarenje dobijanjem Typa 59.
 10. WoT Tenkisti - exposed

  Za prošlu novu godinu (ako se dobro sećam) u samom startu novogodišnjeg "eventa" je dosta njih u kutijama za kinesku novu godinu (sada se zove lunarna) izvuklo Type 59. To je kod klinaca i velikog dela novijih igrača, kojima je Type 59 nedostižna legenda (u stvarnosti sada ništa posebno), izazvalo opštu pomamu za kupovinu samo kutija za kinesku novu godinu. Ove godine, verovatno da ne bi došlo do disbalansa u smislu da svi idu na IS-3A i kupuju samo kutije za sovjetsku novu godinu, to su promenuli tako da u svim vrstama kutija, možeš dobiti premium tenk bilo koje nacije. Inače, ne vidim uopšte što je Type 59 toliko moćan u "današnjem okruženju" na tieru VIII da bi bio čuvan i van prodaje, po mišljenju mnogih, toliko je običan i čak inferioran, da bi mogao komotno da stoji u istraživačkom stablu za kupovinu goldom a mogli bi ga staviti i u stalnu prodaju za novac da uzmu pare na brzaka od naivnih klinaca. Mnoge odluke WG-a mi baš nisu jasne i nemaju logiku.
 11. WoT Tenkisti - exposed

  Mislim da je jedina razlika kod svih kutija samo u ukrasima, u "lunarnim" kutijama dobijaš kineske ukrase V-nivoa, u "magičnim" ukrase V-nivoa za magičnu novu godinu, u "božićnim"- ukrase V-nivoa za božić i u "nova godina" kutijama ukrase V-nivoa za sovjetsku novu godinu. Što se tiče nacija premium tenkova (a to tebe najviše zanima) u bilo kojim kutijama možeš izvući premium tenk bilo koje nacije, tako da u kutijama za sovjetsku novu godinu možeš izvući škorpiona G, nije kao prošle godine da u zavisnosti od vrste kutija, dobijaš i premium tenk određene nacije, ako je te to bunilo.
 12. Jbg Rale, ti uvek nađeš način da upadneš u sranje. U realnom životu, sa tobom je verovatno rizično izaći u kafanu.
 13. WoT Tenkisti - exposed

  Kupio dva puta po jedan kontejner (kutiju) "big santa" po 500 dinara, u jednoj dobio 2.000 dublona a u drugoj premium brod "Princ Eugen" krataricu 8-tier, istorijsku legendu, nema je u stalnoj prodaji, samo u specijalima poput IS-3A i slicno. Definitivno odoh u mornare.
 14. Šta trenutno slušate?

  Sećam se koncerta Psihomodo Pop-a u Novom Sadu na platou ispred Spensa, beše to 88ˇ ili 89ˇ u neka lepša vremena.
 15. Šta trenutno slušate?

 16. Šta trenutno slušate?

  takođe
 17. Napajanje i priključenija

  I to u vezi tih zaštita i da li je modularno je takođe mnogo važno i potpuno tačno, spominjao sam to više puta, ovog puta nisam jer je fokus bio na snazi.
 18. Napajanje i priključenija

  A imaš i neko loše napajanje, garant.
 19. Napajanje i priključenija

  Ne sme da pokaže jer ima neku kantu a tebi ovde soli pamet.
 20. Izgled foruma

  Da, tako, malo veseliji izgled.
 21. Napajanje i priključenija

  Nisi me ni ti u potpunosti razumeo. Moja sugestija se odnosila na to da ne štedite pare na napajanju da bi kupili jaču grafičku ili više memorije ili bolji procesor. Treba pljunuti lovu za napajanje ali za kvalitet i sigurnost a ne nužno i za preteranu snagu. Što bez veze da ti troši struju ako ne mora. Jača napajanja se uzimaju ako imaš mnogo ventilatora, HDD-a, uparene grafike, serverske procesore i sl. ali isto tako razumem i kad neko nešto voli. Ja volim mesečno da popijem u kućnoj varijanti bar 2 litre gorkog lista a neko bi od vas (kao moja žena) sigurno rekao da bacam pare ili da mogu isti efekat da dobijem i sa domaćom rakijom ali jbg, ja volem gorki list tj ovu skuplju varijantu.
 22. Promene u 2019

  Razarač neće preživeti paljbu iz sekundarnih baterija-topova kod bojnih brodova, jer sekundarne baterije uglavnom imaju domet kao i torpeda, što znači da ti razarač mora prići u njihov domet + još ako ga uspeš bar jednom pogoditi sa glavnom baterijom a imaš za to vremena i HP-a.
 23. Napajanje i priključenija

  Razumeo sam poentu, pa ja i sam nisam dao više od 65 eura za napajanje (niti bih dao više od 80 eura i kad bih imao toliko na raspolaganju za računar), trenutno imam Thermaltake 470W 80+ i odlično mi radi posao već 10 godina ali mislio sam da me želiš ispraviti u vezi cena u smislu da nema jeftinijih Seasonic napajanja od 150 eura a ja to nisam ni rekao, naveo sam prosečne cene, mada kada su se tek pojavila ta napajanja pre 7-8 godina, nije ni bilo baš nekog izbora ispod 15.000 dinara, moj drugar je kupio jedno kada su se tek pojavila da li od 600W ili 650W i mislim da je platio tako oko 15.000 dinara
 24. Napajanje i priključenija

  U pitanju je tvoj stari HDD, SSD nije, jer on ti je poput klasične RAM memorije, nema mehaničkih delova koji se vrte. HDD ili hard disk ili tvrdi disk u sebi ima jedan metalni disk i iglu i snima i briše podatke, tako što namagnetiše ili razmagnetiše daj disk koji se sve vreme vrti brzinama do 5.600 ili 7.200 o/min. Ako dok radi krči i melje kao krunjač za kukuruz, onda je zreo za menjanje, za sada mislim da je OK, ne znam koliko je star, malo informacija napišeš.
 25. Napajanje i priključenija

  Pa naravno da ima raznih cena Seasonic-a, od 10.000 dinara pa na dalje, ja sam to napajanje spomenuo onako uz put i napisao neku prosečnu cenu ali nije mi to bila namera. Inače, njihova napajanja su uglavnom sa "gold" sertifikatom, tj sa realnom snagom 90+, ne znam da li imaju ona sa 80+, a taj sertifikat se ne dobija tek onako, moguće da je izmerio 700W na napajanju od 1000W ali mislim da to zavisi od toga koliko su komponente u trenutku merenja tošile snage, možda je to maximum potrošnje tih komponenti. Kako god bilo, da ne ispadnem PR te firme, ne radi se samo o snazi, nego i o mnogobrojnim zaštitama i ostalom ali je činjenica da se napajanja kod nas dosta zanemaruju u smislu komponenti za računar a da sa druge strane crkavaju i grafike i matične baš zbog napajanja.
×