Jump to content

Paprone

Član
 • Content count

  194
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19

Everything posted by Paprone

 1. Koje ste članove foruma sreli u randomu?

  Mislim da si pogresio. Bojan je sa nickom 8OJ4N a ovo je neki lik sa nalogom iz 2013.
 2. WoT Tenkisti - exposed

  20.12.2018 - 21.12.2018, kucao se kod SANTAMOUSE i još jedan drugi kod. Totalno glupo i bez veze od WG-a da kod traje jedan ili dva dana i ja sam go propustio što povremeno i igram a verujem i mnogi drugi.
 3. WoT Tenkisti - exposed

  Pa upravo tako kao što si i napisao, gotovo sve ima "pristojno" i to iz ugla gledanja igrača "unicoma" kao što si ti (koji i sa sranjem od tenka izvuku maximum), iz ugla prosečnog igrača kao što sam ja i mnogih ostalih, sigurno nije Defender i tenkovi slični njemu, tako da bi takvi igrači, odnosno većina (o kojoj sam i pisao) doživela blago razočarenje dobijanjem Typa 59.
 4. WoT Tenkisti - exposed

  Za prošlu novu godinu (ako se dobro sećam) u samom startu novogodišnjeg "eventa" je dosta njih u kutijama za kinesku novu godinu (sada se zove lunarna) izvuklo Type 59. To je kod klinaca i velikog dela novijih igrača, kojima je Type 59 nedostižna legenda (u stvarnosti sada ništa posebno), izazvalo opštu pomamu za kupovinu samo kutija za kinesku novu godinu. Ove godine, verovatno da ne bi došlo do disbalansa u smislu da svi idu na IS-3A i kupuju samo kutije za sovjetsku novu godinu, to su promenuli tako da u svim vrstama kutija, možeš dobiti premium tenk bilo koje nacije. Inače, ne vidim uopšte što je Type 59 toliko moćan u "današnjem okruženju" na tieru VIII da bi bio čuvan i van prodaje, po mišljenju mnogih, toliko je običan i čak inferioran, da bi mogao komotno da stoji u istraživačkom stablu za kupovinu goldom a mogli bi ga staviti i u stalnu prodaju za novac da uzmu pare na brzaka od naivnih klinaca. Mnoge odluke WG-a mi baš nisu jasne i nemaju logiku.
 5. WoT Tenkisti - exposed

  Mislim da je jedina razlika kod svih kutija samo u ukrasima, u "lunarnim" kutijama dobijaš kineske ukrase V-nivoa, u "magičnim" ukrase V-nivoa za magičnu novu godinu, u "božićnim"- ukrase V-nivoa za božić i u "nova godina" kutijama ukrase V-nivoa za sovjetsku novu godinu. Što se tiče nacija premium tenkova (a to tebe najviše zanima) u bilo kojim kutijama možeš izvući premium tenk bilo koje nacije, tako da u kutijama za sovjetsku novu godinu možeš izvući škorpiona G, nije kao prošle godine da u zavisnosti od vrste kutija, dobijaš i premium tenk određene nacije, ako je te to bunilo.
 6. Jbg Rale, ti uvek nađeš način da upadneš u sranje. U realnom životu, sa tobom je verovatno rizično izaći u kafanu.
 7. WoT Tenkisti - exposed

  Kupio dva puta po jedan kontejner (kutiju) "big santa" po 500 dinara, u jednoj dobio 2.000 dublona a u drugoj premium brod "Princ Eugen" krataricu 8-tier, istorijsku legendu, nema je u stalnoj prodaji, samo u specijalima poput IS-3A i slicno. Definitivno odoh u mornare.
 8. Šta trenutno slušate?

  Sećam se koncerta Psihomodo Pop-a u Novom Sadu na platou ispred Spensa, beše to 88ˇ ili 89ˇ u neka lepša vremena.
 9. Šta trenutno slušate?

 10. Šta trenutno slušate?

  takođe
 11. Napajanje i priključenija

  I to u vezi tih zaštita i da li je modularno je takođe mnogo važno i potpuno tačno, spominjao sam to više puta, ovog puta nisam jer je fokus bio na snazi.
 12. Napajanje i priključenija

  A imaš i neko loše napajanje, garant.
 13. Napajanje i priključenija

  Ne sme da pokaže jer ima neku kantu a tebi ovde soli pamet.
 14. Izgled foruma

  Da, tako, malo veseliji izgled.
 15. Napajanje i priključenija

  Nisi me ni ti u potpunosti razumeo. Moja sugestija se odnosila na to da ne štedite pare na napajanju da bi kupili jaču grafičku ili više memorije ili bolji procesor. Treba pljunuti lovu za napajanje ali za kvalitet i sigurnost a ne nužno i za preteranu snagu. Što bez veze da ti troši struju ako ne mora. Jača napajanja se uzimaju ako imaš mnogo ventilatora, HDD-a, uparene grafike, serverske procesore i sl. ali isto tako razumem i kad neko nešto voli. Ja volim mesečno da popijem u kućnoj varijanti bar 2 litre gorkog lista a neko bi od vas (kao moja žena) sigurno rekao da bacam pare ili da mogu isti efekat da dobijem i sa domaćom rakijom ali jbg, ja volem gorki list tj ovu skuplju varijantu.
 16. Promene u 2019

  Razarač neće preživeti paljbu iz sekundarnih baterija-topova kod bojnih brodova, jer sekundarne baterije uglavnom imaju domet kao i torpeda, što znači da ti razarač mora prići u njihov domet + još ako ga uspeš bar jednom pogoditi sa glavnom baterijom a imaš za to vremena i HP-a.
 17. Napajanje i priključenija

  Razumeo sam poentu, pa ja i sam nisam dao više od 65 eura za napajanje (niti bih dao više od 80 eura i kad bih imao toliko na raspolaganju za računar), trenutno imam Thermaltake 470W 80+ i odlično mi radi posao već 10 godina ali mislio sam da me želiš ispraviti u vezi cena u smislu da nema jeftinijih Seasonic napajanja od 150 eura a ja to nisam ni rekao, naveo sam prosečne cene, mada kada su se tek pojavila ta napajanja pre 7-8 godina, nije ni bilo baš nekog izbora ispod 15.000 dinara, moj drugar je kupio jedno kada su se tek pojavila da li od 600W ili 650W i mislim da je platio tako oko 15.000 dinara
 18. Napajanje i priključenija

  U pitanju je tvoj stari HDD, SSD nije, jer on ti je poput klasične RAM memorije, nema mehaničkih delova koji se vrte. HDD ili hard disk ili tvrdi disk u sebi ima jedan metalni disk i iglu i snima i briše podatke, tako što namagnetiše ili razmagnetiše daj disk koji se sve vreme vrti brzinama do 5.600 ili 7.200 o/min. Ako dok radi krči i melje kao krunjač za kukuruz, onda je zreo za menjanje, za sada mislim da je OK, ne znam koliko je star, malo informacija napišeš.
 19. Napajanje i priključenija

  Pa naravno da ima raznih cena Seasonic-a, od 10.000 dinara pa na dalje, ja sam to napajanje spomenuo onako uz put i napisao neku prosečnu cenu ali nije mi to bila namera. Inače, njihova napajanja su uglavnom sa "gold" sertifikatom, tj sa realnom snagom 90+, ne znam da li imaju ona sa 80+, a taj sertifikat se ne dobija tek onako, moguće da je izmerio 700W na napajanju od 1000W ali mislim da to zavisi od toga koliko su komponente u trenutku merenja tošile snage, možda je to maximum potrošnje tih komponenti. Kako god bilo, da ne ispadnem PR te firme, ne radi se samo o snazi, nego i o mnogobrojnim zaštitama i ostalom ali je činjenica da se napajanja kod nas dosta zanemaruju u smislu komponenti za računar a da sa druge strane crkavaju i grafike i matične baš zbog napajanja.
 20. Napajanje i priključenija

  Ja se ne bih slozio sa takvim razmisljanjem u vezi komponenti. Uvek je bolje dati vise novca (ako vec mozes) za napajanje, jer njega kupis jednom i siguran si a grafu ces svakako menjati za 2-3 godine, crkla-ne crkla. Druga stvar koja bi ustvari trebala biti prva je ta, da bi ti nova jaca grafa mogla ladno pregoreti ako imas neko lose napajanje od 500W sto sam video kod mnogih, napajanje ne moze da isporuci grafickoj dovoljno snage, greje se i pregori grafika. Za crkavanje grafickih se uglavnom okrivljuju same graficke, njihov kvalitet, marka, prljav hladnjak, ventilator a istina je da vise od pola grafickih rikne bas zbog napajanja. Jbg, takav nam je standard, svi idemo na ulaganje u ono sto se odmah primeti i daje rezultate ali se to ponekad zna obiti o glavu. Za prvi ruku imate onu stranicu koja vam izracunava koliko vam treba wati za vase komponente ali treba da proverite i koliko vase napajanje daje realne snage. Na trzistu u Srbiji su se od pre nekoliko godina pojavila napajanja Seasonic sa sertifikatom 90+ i to made in USA (ali stvarno) i ona kostaju odprilike oko 150 eura. Inace, to je jedan od retkih proizvoda koji nije iz Kine. Isto tako, prodavci za jace kompjutere, da bi imali bolju zaradu, znaju ugradjivati i napajanja od 850W-900W ali naravno lose marke i izrade (umesto onih kvalitetnih i brendiranih od 450W-500W). Ta nazovi "jaka" napajanja ce jedva isporuciti komponentama u racunaru dovoljno snage (oko 400W) ali jbt, to je skoro kilowat potrosnje el.energije, ni da imas malu TA pec, tako da prica o napajanjima nije tako bezazlena stvar a prodavci upravo igraju na tu kartu. Eto, bas primer Al Bundija je dobar, napajanje mu trosi malo struje ali za tu potrosenu el.energiju daje maximum snage komponentama u racunaru, pa vi sad uporedite potrosnju struje od 280W na sat i 850W na sat. Kompjuteri su odavno prestali biti mali potrosaci el.energije a mnogi ih i ne iskljucuju po ceo dan
 21. Izgled foruma

  Admini, dajte neku praznicnu sliku za zaglavlje foruma
 22. Napajanje i priključenija

  Pa nemaš ventilator od 250mm, imaš samo od 16" inča (~ 400 mm), 14" inča (~360 mm), 12" inča (~300 mm) - ako hoćeš da budžiš nosače i neko svoje kućište i ove standardne 200 mm, 140 mm, 120 mm, 92 mm, 80 mm i ove najmanje 60 mm i 40 mm - što su nekad hladili north i south bridge na matičnoj ploči. P.s: Imaš i onaj veliki-stoni (pijačni) pa skineš stranicu od kompjutera i pičiš sa njim ceo komp, za 1.600 dinara jako korisno rešenje u letnjim danima ako ti ne smeta buka.
 23. Raduje me

  Ma posle onog tvog predhodnog posta sam ja otišao na wot stranicu i pročitao sve o tome i probao kucati kod "SANTAMOUSE" i onaj drugi ali neće da prihvati, posle pročitam da je ta misija (ili kod koji se trebao uneti) trajao od 08.12 do 21.12. , nego me sad H4Ni zbunio sa ovim njegovim zadnjim postom ili troluje, ništa ne reče da li je i on kucao taj kod ranije ili nije uopšte.
 24. Promene u 2019

  Da ne bih otvorao novu temu za WoWs (čisto da ga spomenem) a u skladu sa ovim promenama u Wot-u, moram još nešto dodati, jer ne mogu da se otmem utisku da me sadašnji WoWs jako podseća na stari WoT, nadam se da neće krenuti za greškama Wot-a, jer je to igra koja bi mi mogla biti zamena za Wot kada jednom sve do kraja pukne. Odigrao sam nekih 50-ak bitaka u zadnjih dve nedelje, u randomu, u tieru III, mada sam ranije odigrao oko 200 bitaka u modu protiv AI botova. Jako me oduševilo to, što je u igri glavni akcenat na nišanjenju, taktici i strategiji i na velikoj ulozi karakteristika brodova, da ne spominjem da "gold municije" nema, a to je sve posledica toga, što imate dovoljno vremena za sve to i to u jednom randomu igrajući sami bez vodova. Zbog toga mislim, da je Wot uništen dugogodišnjim stalnim ubrzanjem igre, koja je i ranije bila brza (zato što se odvija na kopnu) ali je danas ovako prebrza skroz otišla u PM a onda to dalje povlači za sobom i to da nema nišanjenja, nema taktike (grupne) i veliku upotrebu gold granata, čak mislim da su bitke brže i od WoWp i mislim da će uvođenje ovih "točkaša" u WoT, igru još više ubrzati i još više sjebati. Jedina moguća taktika sada u WoT-u, može da se ostvari preko vodova (a i to je sada teže) ili klanskih bitaka, tako da se mnogo toga svodi na kocku i RNG. Mislim da bi WoT pored svih ovih mana koje smo ovde naveli, trebalo i USPORITI, kako? - Ne znam, možda veće mape tipa malinovke uz korekciju brzine tenkova. A sada nešto o WoWs-u koga zanima (ovako na prvi utisak): Prednosti: - Nikada vam se ne može desiti da u bitci ne napravite nikakav ili jako mali DMG (ili poginete ko kreten na startu zbog vaše greške ili artiljerije) čak i kao početnik i loš igrač, osim ako vi to ne želite ili vam pukne net. - Imate dovoljno vremena i vi i ceo tim, za razmišljanje, nišanjenje, odabir granata, taktiku... - Niži tieri ne mogu (ili jako retko) penetrirati u full dmg (tj overmatch-ovati) viši tier pa čak i ako je to samo jedan tier više, napravite dosta manji DMG - jedna od genijalnih inovacija, bila bi do jaja i u WoT-u. - Lajtovi tj razarači u opciji 1 na 1 mogu naneti velitu štetu bojnim brodovima (teškašima) pa čak i nosačima aviona (artiljeriji) ali će to platiti životom tj biti uništeni, tako da nema takvih nebuloza kao u Wot-u. - U kasne sate, kada ima malo igrača na serveru i bitke budu sa manjim timovima, ništa ne utiče na manji učinak u DMG-u i ostalom, čak bude i veći, jer i u jednom i u drugom slučaju, vi ne možete pretrčati bojno polje i napraviti 15 kilova ili "milion DMG-a", takvih oscilacija u igri nema ili su jako retke. - Nagradni premium brodovi za misije, mogu se osvojiti i igranjem protiv AI botova (koji i nisu tako naivni-valjda je to zbog koncepcije igre tj brodova), koje možete igrati u bilo koje vreme i nezavisno od broja igrača na serveru, čak i bolje u kasne sate jer u vašem timu ima manje stvarnih igrača a više AI botova i možete ostvariti bolji rezultat. Trenutno ima misija za osvajanje premium nemačkog broda tier VI. - Bitke protiv AI-botova možete igrati i tako istražiti i kupiti sve brodove do tiera X ali dosta manje iskusta i para tako dobijate ali zato u randomu ima manje kretena. - MM je tako koncipiran da do tiera V brodovi upadaju u +1/-1 tier a V i posle V-tiera u većem procentu je +1/-1 a manjem +2/-2 tier. - Preview brodova sa kolor animacijom oklopa i ostalog, slično tank GG-u. Mane: - Brzo dosadi, ne igram više od 5-10 bitaka dnevno. - Iskustvo za istraživanje brodova i modula se ne prenosi na isustvo posade, kada istražite sve module i brod sledećeg tiera, nego se i dalje se upisuje samo brodu, kao u tenkovima kada ne štiklirate posadu. - Sitan interfejs, providni i sitni prozori za čet. ...dodam još šta se setim i uočim.
 25. Raduje me

  Pa jesi kuco neki kod, bilo šta...ili se samo ulogovao i dobio? Ja se logujem sada svaki dan, odigram 2-3 bitke ali još uvek ništa.
×