Jump to content
Search In
  • More options...
Find results that contain...
Find results in...
Sign in to follow this  
ralesm1989

Selidba i internet

Recommended Posts

Evo ljudi, iako i sam paralelno istražujem opcije, nekako mi je sad već postala navika da se i vama obratim, pa bi svaki savet dobrodošao.

Dakle ovako, preselio sam se iz stana gde sam imao net i gde sam igrao, u kuću, novoizgrađenu, nema urađen priključak za fiksnu telefoniju, nema neta. 

E sad, pošto sam bez neta kao riba na suvom, tražim u tom pravcu rešenje, kvalitetno ili makar na 6 meseci do godinu dana da šljaka kako treba, pa da onda radim iznova. 

Tu sad ima par zavrzlama. Naime, plac na kojem su dve kuće i dalje nije isparcelisan, pa se samim tim i moja kuća vodi na adresu ćaletove iako su potpuno fizički odvojene kuće. To dalje znači da ja svoj broj kuće nemam, i da nastaje jebada kada se treba prijaviti npr. u MTS za net i fiksni priključak, kad jebeno nemam adresu. 

Ćale ima kod sebe i box paket telekomov i total TV. Kontao sam da ja možda uzmem kopernikus net plus tv, jbg, ako iole valja dve godine mi nije problem. E sad, verovatno bih to morao na njega da uvodim. Opet, fiksna linija i sve to je u njegovoj kući, kako bi se i da li bi to sve uopšte moglo da se razvuče do mene, a ima dobrih 30 metara, da li može bez da drkaju po njegovoj kući jer je to kablovski net i tv, Bog ne zna. Ali ako za to moraju da jebendaju nešto njemu, otpisuj to. 

E sad, da li neko ima na pameti neko rešenje koje može bez da radim na njega, neki prenosni net, ali da je flat i da dobro piči, da mogu da igram wot bez prekidanja i sranja.  Može i ograničen, ali kad ja pojma nemam koliko mi je mesečno potrebno da bih svakodnevno mogao i igrati, ali slušati muziku na yt, pogledati seriju neku, pornić naravno xD Ili ako je ikako moguće neki kablovski net ili bilo šta koji rade samo kod mene u kući. 

Izvinite ako je nagomilano, ako ima nejasno nešto, pojasniću, a svaki odgovor cenim, pomogao mi ili ne pomogao. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Iz  HR iskustva, mobilni net nekog telekoma (flat) je zadnja opcija. Ja sam na tele2 i dok nisu sredili baznu stanicu rezultati su bili sljedeći:

Spoiler

73Jq2JY.png

Nema problema s pucanjem, no možeš zaboraviti normalno streamanje i slično. Zagušenje veze navečer kada su svi online i slično

Sada je ipak malo drugačije, dočekao sam normalnu vezu...

https://www.speedtest.net/my-result/d/ea71d55c-bbb1-4ff5-b471-20b121642e12

 

i btw

Spoiler

 

:serb:

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Obzirom da zivim u kuci koja ima tri stana: jedan tasta, jedan ja (tj moja zena ako me izbaci) i surak. Koristimo Radius Vector (od skoro u vlasnistvu Telekoma) obzirom da ima i Sport Klub i Arenu od sportskih kanala. Kod taste se nalazi kablovski modem preko koga dobijamo net i TV. Na taj modem sam spojio tastin WiFi ruter sa koga ona dobija net na jednom desktopu i ima svoj WiFi net. Lan kablom sam povezao na njen ruter svoj ruter sa koga dalje imam dva desktopa i TV kao i svoj WiFi. Brzina je 75/5. Sve sljaka normalno bez problema. Duzina kabla od tastinog rutera do mog je 25m i morao sam uzeti kvalitetniji kabal ali to i nije neka investicija obzirom da po pola placamo usluge provajdera. Naravno u podesavanjima mog rutera stoji da moj desktop mora imati minimum 10/2 brzinu da me ne bi zezali moji klinci kada skidaju nesto preko torrenta ili kada ostali gledaju online filmove i serije.

Zasto sve napisah. Jedna opcija ti je da uradis nesto slicno meni i da od caleta pustis Lan kabal do tvoje kuce. Druga opcija ti je da nadjes internet provajdera koji ce tebi uvesti tvoj net na caletovo ime obzirom da se plac racuna kao jedan kucni broj a provajderima i nije bitno u koju ce od dve kuce da uvedu internet na placu. Pretpostavka je da se plac /broj vodi na tvog oca.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Mozes na caletov total tv da dokupis internet pa nek internet ide tebi.
Samo ne znam kakvog je kvaliteta taj internet.

Edited by DrazaDestroyer

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this  

×
×
  • Create New...