Jump to content
File

T-10

Recommended Posts

Po meni T-10 medju najboljim teskasima u 9-tom tiru. Kakva su vasa iskustva sa ovim tenkom ??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)

Meni osobno također heavy tenk koji mi se sviđa i cijenim ga kao jedan od dražih/boljih u skupini teškaša u devetkama.

Kada je tek došao u igru kao zamjena ondašnjoj devetki IS4, trebalo mi je vremena da se naviknem na skroz drugačiji stil od IS4 s kojim si se mogao upustiti u bliski fight i na jebeni oklop koji je imao iznijeti puno toga.  Tada su svi teškaši imali oklop i u glavi je bilo usađeno da heavya igraš na čvrstinu uz dozu agresive da stalno ideš naprijed među prvima. A onda je odjednom trebalo vremena da se naučim i naviknem na kombinaciju stila igre heavy i medium tenkova te biranje duela u koje mogu ući. Trebalo mi je vremena i dobivao sam dosta batina kao magarac jer bih često zaboravio tanji oklop, ali kad sam dobio dovoljno batina onda mi je sjeo, bio mi je baš  jeben tenk.

Općenito mi se devetke u teškašima najviše sviđaju u igri te njih najviše i igram, najviše odigranih partija imam baš u toj 9. teškoj liniji i mogu reći da su u devetkama sve nacije u tenkovima možda najbolje balansirane da su tu negdje po snazi.
Primjerice u osmicama se lagano osjeti da su neke nacije jače i odnose veći broj duela na nekim drugim osmicama. King Tigar je ok, ali s njim najčešće tražiš neko mjesto za drugu ili treću liniju. Jer sa tim Nijemcem ne iznoziš baš blisku gradsku borbu na jači oklop kao što može drugi Nijemac VK 100.01 P.  Ne vrište nešto prestravljeno preko puta ni kad te vide da se kotrljaš prema njima u VK 45.02 A, jedna dobra stara IS3 će ga redovito zavaljat.
Sa T32 koji je generalo dobar i ok tenk, ne vjeruješ baš u svoj top jer su mu ujebali penetrciju i zna izdati. Ako se nadjebavaš sa VK 100.01 P ili novom poljskom osmicom,. napatit će se.
A u ovim regularnim osmicama su razlike još podnošljive kakve su tek one kod premium tenkova, tek tu razlika ima nebo i zemlja. A njih ima dosta u randomu, čak ponekad u partiiji i više nego regularnih. Pa je pizdarija kad se sa T32 nađeš kontra Defendera ili Caernavona AX-a.

Kod desetki ima onih par desetki za koje se nadaš da će ti dati dobru mapu koja ti paše, MM sa samo 3 desetke, nešto devetki i ostalo osmica. Uzmeš E100, stisneš taj ready, uleti CW MM 15vs15 desetki. I već na odbrojavanju si jebeš mater koji si ga kurac zapravo uzeo u bitku s tom velikom kockastom glavom kad kontra vdiš IS7, IS4, Obj 705,  T110E5 i ostalih. Znaš u startu da ti kontra njih malo mjesta i situacija paše i već voziš s nekim osjećajem da si najebao. Kao kreneš prema mjestu koje tebi odgovara, ali dok ga voziš prema tamo, ni ti sam sebi ne vjeruješ da ćeš kontra njih nešto dobro proći, na taj tenk sve desetke vrše neke agresivnije napade nego na druge. Mausa ako ne pogodi mapa i random tim ga ne isprati u dobrom pokrivanju njegovih strana, limitiran je. Čvrst sprijeda, pomaže košenje i to je ok. Ali ako te tvoj tim ne jebe i nisu ti nikakav support, nema tu puno napadanja, kretanja, izvođenja manevara. Limitiran si zbog te veličine i sporosti igrati na obranu i osloniti se samo na tu njegovu čvrsdtinu i broj HP-a.  Da nije Pz.Kpfw VII. koji je ispravlja mane E100, njemačka grana bi bila potpuno neravnopravna drugima.


O sedmom tieru da ne govorim, bespredmetno je uopće govoriti išta o razlikama između T29, IS-a, Tigra ili Black Princea. T29 OP cijelog sedmog tiera. nešto slabiji IS ga prati u poretku, ali će u nešto većem postotku izgubiti duel kontra T29.  Tigar ubojit samo na daljinu zbog lijepo preciznog topa, ali primjerice na jednom Ruinbergu ne možeš s njim ući u duel bliske gradske borbe kao što to mogu IS i T29, teško s njim na takvim mapama možeš iznijeti i osjetiti onu snagu heavya pa da se potučeš. Između deset klasik heavy dvoboja između T29 i Tigra, lako se izračuna da T29 prolazi u dosta većem postotku.
O patnji Black princea neću ni pričat. Oklop ok. ali sve ostalo žali bože. Spor si i jedva stižeš u neko doba do toćk, slabe penetracije i malog alfa dmg-a koji daje ga baca van konkurencije da bude učinkovit kao ove druge nacije. Uopće nema neku prednost koju bi mu iskoristio kad se nađeš kontra drugih sedmica. Dok negdje stigneš, već kasniš. Ne možeš mijenjati strane tako lako ako ti to treba. Penetracija - moraš ove prekoputa zamoliti da izađu blizu , da ne mrdaju te stanu mirno bez puno košenja. Ako probiješ, skineš oko 100 i nešto sitno dmg. Tad izlazi T29 i ošine te za 350. :D I onda te još te flanka bez da trepne od razmišljanja da li može izaći na BP i objasni mu kako stvari stoje za još dodatnih nagradnih 350. :D Pa ti nešto kao pokušaš uzvratiti sa svojih 100 hp-a šuta ili čak ispadne bounce što ubija moral, a onda on opet za 350. Itd, itd.... 

Dok su devetke neka sasvim druga priča naspravim svih ovih drugih tierova. Kad bi se sve našle u duelu, sve mogu nauditi svima u potpuno istoj mjeri te nijedna ne može kontra druge igrati na neko junačenje kao T29 kontra Black Princea ili Tigra.
Sve heavy devetke šilje otprilike podjednaki dmg iz topova, pentracije na topovima su im svima tu negdje, HP im je isto tu svima u istim granicama. Nijemci su nešto sporiji, ali su to izravnali sa jakim oklopom (pogodan za gradske borbe li dobar da odbije koju granatu dok se izvlači iz pokušaja flankanja bržih tenkova), sa odličnim topovima i na daljinu i na blizinu.
M103 i Conqueror nešto brži i dobri su za malo okretniju bržu napadačku igru, no gube nešto na oklopu, na tome su ih malo limitirali da im smanje moguću agresivu zbog dobre okretnosti na neku umjerenu mjeru. M103 i Conqueror po meni jedino malu veću prednost naspram drugih imaju je da im pašu ama baš sve mape, na svim terenima se dobro snalaze. Zbog dobre depresije topa možeš ih igrati na svim otvorenim mapama i ne tražiš toliko ravan teren kao ostali, a mogu i u gradski fight bez problema.

Kod Rusa dvije opcije - T10 i Obj257 brzina no tanji na čeliku. S njima možeš trčati do nekog mjesta, ali to što si došao negdje brže ne mora ništa značiti. Možeš do nekuda brže doći, ali onda i vidjeti da ne možeš dalje.
Jer sa T10 baš i ne možeš uletit u nešto izravniji fight kao M103 ili Conqueror. Druga dva Rusa ST-1 i Obj705 klasik sovjetsko pokazivanje snage u čeliku nakon masakra stotina papir tenkova na Kurski. Nešto sporiji u brzini i no dobri izravne bliske duele, pogotovo 705 na košenju tenka. 
Kineski teškaš WZ je na papiru istih karakteristika kao T10, jedino malo zaostaje u preciznosti i AIM-u kakav ima T10. I to se osjeti u borbi da moraš više paziti na gađanje. No na konto toga je dobio nešto veći dmg po šutu od ostalih. Meni osobno zbog tog aima i leta granate na daljinu ne sjeda baš tako dobro kao T10, no to je moje subjektivno mišljenje.

Tako da svi zapravo dođu na isto - svi imaju nešto, no nijedan nema sve. Tko glumata frajera i krene bez razmišljanja po skalp računajući samo onu prednost svog tenka,  polupa mu onaj drugi žmigavce bez jebemti. Svatko svakome uzima skalp po snazi, a dalje je na igraču, mapi, okolnostima i srećom sa dobrim suigračima.

Uzmimo primjer  da se sretnu IS8 i VK 45.02 B, dvije potpune suprotnosti tenkova po nekim crtama. Prvi će morati dobro razmisliti kako će mu prići i da li da ga agresivno napadne sa tom svojom prednošću brzine. Pucanje na VK u vožnji teško prolazi, dok VK neće imati taj problem gađajući njega. A kad mu debeli VK na oklop odbije granatu, VK već ima prednost od 500 hp-a jer će IS8 će vjerojatno progutati njegov shell kako spada. Te ako mu još VK dobro procijeni smjer kretanja te zatvori prolaz na vrijeme pa IS8 ne uspije flenkat, priča je jasna. Debeljuco kad ga stisne ili limitira u prostor gdje nema puno bježanja, dobrane batine će popiti IS8.
S druge strane VK 45.02 B mora dobro razmisliti da li će on napasti T10 tamo gdje on ima prednost, tipa u nekoj gradskoj borbi Ruinberga koja više pogoduje VK-u samo zato jer životinja u oklopu i bounca jebački solidan broj granata koje ispale prema njemu. Pa mu pogoduje da može gurnuti kroz ulicu slobodnije i agresivnije nego T10, a Rus ovdje mora smišljati gdje i kako da se pametno susretne s VK i da ga izbuca bez pretjeranog bliskog duela, što je u gradu malo teže izvoditi tenkom bez oklopa.

No sva prednost AusfB-a može ispasti goli kurac ako mu tanašni T10 izmigolji iz pokušaja stiska i krene se vrtit oko njega dok se debeli pati u sporom okretanju. Tad je VK vjerojatnije bye bye i igrač u njemu si tad opet jebe mater jer je zajebao pristup i kuži da je sad ispalo sranje i da je bliže tome da je  gotov.

Ovakvi primjeri vrijede za sve duele između devetki, svaka može izbiti onu drugu iz cipela  i nijedna nije u nekoj velikoj prednosti. Sa svima moraš dobro razmisliti kad, kako i da li može napasti drugu jer dobre batine ama baš sve podjednako dijele i svaka ima svoju prednost kako se izvući iz pizdarije. Sve to ih čini dosta zanimljivima za igru, više nego druge tierove kad govorimo o heavy liniji.

Da T10 nešto posebno iskače od ostalih kao da je puno bolja od drugih nacija - meni osobno ne. Da li je meni osobno jedna od dražih devetki - je. Primjera radi, T10 ću prije voziti nego Type 4. Ne zato što je bolja od njega, već zato što mi se ne da patiti sa japanskom sporošću. I to je to.


 

shot_054.jpg

shot_053.jpg

Edited by Scotsman_Cro
  • Baš si srce 1
  • Plus 2

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 hours ago, Scotsman_Cro said:


.....

Da bar znaš igrat kao što znaš pisat

:trump:

  • Plus 2

Share this post


Link to post
Share on other sites

Davno sam pisao da je tir 9 najbolje balansiran u igri.Malo ovo Japansko sra...odskace po oklopu ali nije dominantan .Da su izbrisali sve tir x i ove pomerili gire igra bi mozda i licila na nesto ..no to se nece desiti pa..Meni licno najdrazi je bio M103 i tacno si ih sve opisao.T10 sam igrao prilikom grinda i ostao mi u lepom secanju.Igrao sam ga kao teskog mediuma.Sad ga skoro uzeo da izgrindam desetku ali niti su protivnici kao nekad niti ja imam zivaca da grindam.

  • Plus 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/1/2018 at 5:20 PM, H4NI said:

Da bar znaš igrat kao što znaš pisat

:trump:

Jasno. :D De usput objasni svima ovdje kako se vozi Ru na Pilsenu.    :awyeah:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×